A Manta Alexa okosóra áttekintése - modern design a funkcionalitással párosítva

Vélemények

A Manta Alexa okosóra áttekintése - modern design a funkcionalitással párosítva

Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.

07 március 2023

Ma a lengyel Manta márka egyik okosórájának értékelésével jelentkezem, amelynek okosórái nemrég váltak elérhetővé a boltunkban. Nézzük meg, hogyan teljesít az Alexa modell a mindennapi használatban, milyen funkciókat kínál, és mi az általános benyomásom néhány hét tesztelés után.

Manta Alexa okosóra - első benyomások

Volt szerencsém tesztelni a Manta Alexa SWU501SL modellt. Ez a változat ezüstszínű hálós szíjjal és cserélhető fekete bőrszíjjal rendelkezik. Az egész egy hosszúkás dobozba van csomagolva. Ami azonnal szemet szúr, amint kinyitjuk, az a rendkívül vékony és karcsú boríték. Ennek köszönhetően a 43 milliméteres átmérő nem nyomja el még egy vékony női csuklót sem. Mágneses USB töltőkábel, használati útmutató és a már említett bőrszíj is jár hozzá.

Manta Alexa okosóra doboz

A Manta Alexa okosóra megjelenése és műszaki adatai

A Manta Alexa okosóra meglepett az okos alkalmi jellegével. A kijelzőt körülvevő ezüst lünetta eleganciát és csillogást kölcsönöz a modellnek. Az óra remekül mutat mind hálós karkötővel, mind bőrszíjjal. A csere másodpercekig tart és mesésen egyszerű, köszönhetően annak, hogy egy egyszerű gyorskioldó mechanizmuson alapul. Mind a karkötő, mind a szíj meglehetősen széles állítási tartományban állítható.

Manta Alexa okosóra cserélhető karperec

Az AMOLED színes kijelző külön bekezdést érdemel. Érintéssel működtethető, és a csukló mozgatásakor vagy a korona megnyomásakor világít. Számomra a legfontosabb - nagyszerű minőséggel rendelkezik. A színek élesek, és a megjelenített tartalom könnyen olvasható. Lehetőség van a számlapot a rendelkezésre álló témák közül kiválasztani, vagy saját képet vagy fotót beállítani. Még az utóbbit választva is minden részlet nagyon jól látható.

Manta Alexa okosóra kijelző

A menü intuitív és lengyelül is elérhető. Egy balra csúsztatással elérhetővé válnak a kör alakú ikonok, jobbra pedig a legfontosabb funkciók, amelyek kényelmesen kéznél vannak. Felfelé húzással a legfrissebb értesítések, lefelé húzással az alapvető beállítások jelennek meg. A Mindig bekapcsolva opció folyamatosan világít a képernyőn.

És mi a helyzet az akkumulátorral? A gyártó ajánlása szerint akár 14 napig is bírja, és ez a nyilatkozat nem is marad el. Normál használat mellett heti 3-4 edzéssel, az óra csak körülbelül 2 hétig működött folyamatosan. Nem kell említenem a kényelmet, hogy nem kell gyakran tölteni.

Manta Alexa okosóra megjelenés

A Manta Alexa okosóra funkcionalitása

A mindennapi életben hasznos funkciók

A Manta karóra azon funkciói közé tartozik, amelyek a mindennapokban jól jönnek, hogy a telefonon lévő kamerát és zenét az órán keresztül lehet vezérelni. Mindkét lehetőség hibátlanul működik. Az okosóráról érkező értesítések valószínűleg minden lehetséges alkalmazást lefednek, amit használok. A Ne zavarjanak mód és a telefonkeresés már alapfelszereltség az ilyen készülékeken, így ezek itt sem hiányozhattak.

Egészséggel kapcsolatos funkciók

Azok, akik szeretnek naprakészen tájékozódni a testük paramétereiről, elégedettek lehetnek. A mérések a legpontosabbak közé tartoznak, ha ebben az árkategóriában lévő modellekről van szó. Az óra segítségével mérhetjük a vérnyomást, a pulzusszámot és az oxigénellátást. Természetesen figyelembe kell venni, hogy ez nem egy orvosi érzékelő, de első ellenőrzésre jól működik, ha rosszabbul érzi magát. A modell rendelkezik alvásfigyelő funkcióval is, amire szintén nem panaszkodhatok. Pontosan meghatározza az elalvás és az ébredés időpontját, méri a mély- és könnyű alvási fázisok időtartamát és az előbbiek folyamatosságát, plusz a normához viszonyított referenciát is mutat. Lehetőség van emlékeztetők beállítására a folyadékbevitelre és a testmozgásra, ami hasznos lesz azoknak, akiknek támogatásra van szükségük a jó szokások kialakításában.

Manta Alexa okosóra

Sportfunkciók

A sportfunkciókat illetően az okosóra rendelkezik az alapokkal - kalóriaszámláló, lépésszámláló és megtett távolság-, valamint az alapvető sportmódokkal - gyaloglás, futás, kerékpározás, túrázás, álló kerékpár, ugrálás, jóga, evezés, orbitálás, különböző csapatsportok, görkorcsolyázás, tánc vagy hegymászás. Futás, gyaloglás és kerékpározás esetén az alkalmazás lehetőséget ad az okostelefonnal megosztott GPS használatára. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ez nem egy tipikus sportos okosóra, és az ezen a területen lévő funkciók inkább kiegészítő szerepet játszanak. A modell a szabadidősportot űző emberek számára lesz alkalmas.

Manta Alexa okosóra - összefoglaló

Ajánlom a Manta okosórát? Igen. Kinek? Azoknak az embereknek, akiknek szükségük van egy hasznos, alapvető funkciókkal felszerelt, mindennapi használatra alkalmas eszközre, amely ráadásul jól mutat a csuklón. A modell drágábbnak tűnik, mint amilyen valójában, köszönhetően a gyártás során felhasznált tisztességes anyagoknak. Kiváló választás azok számára, akik nem akarnak a napi akkumulátortöltéssel bajlódni.


Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.